Subota, 04.01.2014.

16:28

Kikinda: Tešinu oštećen automobil

Književniku Srđanu Tešinu iz Kikinde noćas je ispred njegovog stana oštećen automobil.

Izvor: B92

Default images

Ovo nije prvi put, pa Tešin kaže da nije slučajnost da se na dva različita mesta ošteti isti automobil.

Podsetimo, književnik Srđan V. Tešin u novembru je smenjen je s mesta direktora Kulturnog centra Kikinda. Njemu je 31. decembra ponuđen Aneks ugovora o radu po kome treba da bude raspoređen na mesto referenta za tehničke poslove i poslove održavanja, odnosno da obavlja domarske poslove.

Tim povodom Tešin se već obraćao javnosti, a danas je za B92 ponovio da ponuđeni ugovor neće potpisati. Kako kaže, nije kompetentan da nosi plavi mantil i cvingcangle i da obavlja popravke.

Kako nam je rekao, obećao je i sekretaru i ministru Tasovcu da će prihvatiti poziv na sastanak koji bi trebalo da upriliči opštinska uprava, a u vezi sa njegovim slučajem. Za ova tri meseca nisu me ni jednom pozvali, pa ne verujem ni da će sada, kaže Tešin.

Govoreći o incidentu sa automobilom rekao je da se "svako bori argumentima koje ima". "Ja se borima rečima, a oni lupanjem automobila". Uplašio sam se kada sam stavio decu u automobil koji je bio u dimu, rekao je.

Na automobilu Srđana Tešina prvo je polomljen retrovizor, a potom je na kola bačena petarda i oštećena brava.

Članica opštinskog veća za kulturu Stanislava Hrnjak kaže da je Tešin na mesto direktora izabran 2008. sa 4 razreda srednje škole 2008. Ona kaže da je tada menjan Statut kako bi on mogao da bude imenovan, što nije bilo u skladu sa zakonom.

Hrnjak ističe da mu je Aneks ugovora ponuđen onako kako je u ovom trenutku moguće. "Dakle, što se nas u lokalnoj samoupravi tiče, mi nemamo nikakav problem da Srđan Tešin, u skladu sa svojom stručnom spremom, bira ono što je u skladu sa uredbom, zakonom i datom sistematizacijom u ovoj instituciji kulture".

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Dejan Ristić izjavio je povodom situacije u Kikindi i položaja književnika i bivšeg direktora opštinskog Kulturnog centra Srđana Tešina, da se stiče utisak da se tu radi o nedopustivom narušavanju integriteta jednog uglednog književnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: