Utorak, 12.11.2013.

13:01

Prenosi sednica i preko mobilnog

Nebojša Stefanović i Rodoljub Šabić ocenili da je srpske parlament najotvorenija institucija u Srbiji i pozvali ostale organe vlasti da prate taj primer.

Izvor: Beta

Default images

"Među domaćim institucijama nema nam premca kada je reč o otvorenosti u radu. Srpski parlament je i u svetskom vrhu kada je reč o dostupnosti informacija", kazao je predsednik Skupštine Srbije na prezentaciji android aplikacije Skupštine Srbije u zgradi parlamenta.

Tom aplikacijom će građanima biti omogućeno da preko mobilnog telefona prate rad parlamenta, skupštinskih odbora, a moći će da prate i prenose skupštinskih sednica.

Predsednik Skupštine Srbije dodao je da je u poslednje vreme mnogo urađeno da na sajtu parlamenta postoji svaka informacija i dokument
koji poslanicima olakšavaju rad, a građanima omogućavaju uvid u rad poslanika.

"Na taj način čuvamo i podižemo ugled Skupštine Srbije", kazao je Stefanović.

Poverenik se složio sa time da je parlament najotvorenija institucija koja omogućava pristup svim informacijama i apelovao na ostale državne organe, a pre svega Vladu Srbije, da i oni počnu da rade tako.

"Parlament je uradio mnogo pa sada ne morate da vučete za rukav pošto su sve bitne informacije dostupne i preko interneta", kazao je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i dodao da parlament na taj način prati i moderne tehnologije.

Rad parlamenta i njegovu transparentnost pohvalili su se i predstavnici nevladine organizacije Otvoreni parlament i britanske ambasade u Beogradu.

Na prezentaciji aplikacije istaknuto je da će ona omogućiti i uštedu u radu parlamenta pošto će poslanicima omogućiti uvid u rad sednica kojima nisu prisustvovali i stalnu onlajn komunikaciju sa kolegama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: