Petak, 24.08.2012.

23:10

Zurof: Razum da podnese ostavku

Direktor izraelskog Centra Simon Vizental Efraim Zurof kaže da su nečuvene izjave hrvatskog istoričara i sveštenika Stjepana Razuma o broj ubijenih u Jasenovcu.

Izvor: Tanjug

Default images

Zurof je u izjavi za Srnu rekao da Razum ovakvim izjavama želi da prepravi istoriju Drugog svetskog rata i negira zločine koje su počinile ustaše.

Centar "Simon Vizental" odmah će uputiti poziv da Razum podnese ostavku na funkciju načelnika Nadbiskupskog arhiva u Hrvatskom državnom arhivu, istakao je Zurof , a prenele banjalučke "Nezavisne novine".

Razum u intervjuu zadarskom "Hrvatskom listu", pod naslovom "Vreme je da srušimo velikosrpski mit o Jasenovcu", osporava broj ubijenih u Jasenovcu, ističući da taj broj "nema nikakvog uporišta u stvarnosti".

Prema njegovim rečima, ustaški pozdrav "Za dom spremni" jedan je od "lepših", a ubraja se u "hrišćanske i rodoljubive".

Ova izjava izazvala je burne reakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: