Utorak, 22.02.2011.

10:08

Pacoli izabran, na redu vlada

Kandidat za predsednika Kosova Bedžet Pacoli izabran na tu dužnost u trećem krugu glasanja poslanika novog saziva Skupštine Kosova. Sledi glasanje o vladi.

Izvor: B92

Default images

U trećem krugu glasanja su za Pacolija, koji je bio kandidat koalicije Demokratske partije Kosova i Alijanse za novo Kosovo čiji je predsednik, glasala 63 poslanika.

Četiri su bila protiv, jedan glas je bio nevažeći. U prethodna dva kruga Pacoli nije mogao da bude izabran pošto je bilo potrebno dve trećine glasova od 120 poslanika.

U trećem krugu glasanja za predsednika bila je potrebna prosta većina glasova.

Nakon izbora predsednika u skupštini sledi glasanje o budućoj kosovskoj vladi, čiji je mandatar Hašim Tači.

Izbor za predsednika Kosova bojkotovali su poslanici Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, pokreta Samoopredeljenje.

Oni su napustili salu i pre nego što je glasanje počelo, navodeći da ne žele da budu saučesnici u izboru predsednika Kosova i vlade, tvrdeći da su unapred osuđeni na neuspeh.
U budućoj kosovskoj vladi, ako bude izabrana, neće biti Fatmir Ljimaj, osumnjičen za pronevere i korupciju dok je vodio Ministarstvo transporta i telekomunikacija. Protiv njega je Euleks pokrenuo istragu.

Inače, tokom konstituisanja parlamenta, svih 14 poslanika pokreta "Samoopredeljenje" koji su prvi put u Skupštini Kosova, u trenutku polaganja zakletve su ispred sebe postavili državnu zastavu Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: