Nedelja, 27.06.2010.

18:14

HR: Kažnjena zbog šajkače

Prekršajni sud u Gračacu kaznio je Aleksandru M. sa 300 kuna (oko 38 evra) zbog nošenja šajkače sa grbom Srbije na komemoraciji žrtvama logora u Jadovnom.

Izvor: FoNet

Default images

Aleksandra M. je kaznu odmah platila i poručila da će "to platiti Pupovac", prenosi “Večernji list“.

Ona je tom izjavom aludirala na to što je Srpsko narodno veće Milorada Pupovca bilo među organizatorima komemoracije u logoru.

Pre samog početka skupa, na koji je došao predsednik Hrvatske Ivo Josipović, devojku su, zbog šajkače primetili mnogi, pa je pravoslavni sveštenik od nje zatražio da skine kapu.

Poslušala ga je i zatakla šajkaču za pojas, ali ju je odvela policija.

Na sudu Aleksandra M. je ispričala da nije imala nameru bilo koga da uvredi ili uzemiri.

Ona je objasnila da je mislila da se počast odaje samo poginulim Srbima, pa je zato i došla na skup, a da joj nije bilo ni na kraj pameti da će se tu naći i pripadnici drugih naroda.

Sudija joj je odredila kaznu od 300 kuna, zato što se na komemorativnom skupu ne sme isticati ni jedan narod, a ona je isticala srpstvo, prenosi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: