Sreda, 31.03.2010.

21:03

SAD i Italija o Deklaraciji

Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Izvor: Tanjug

Default images

"Pozdravljamo rezoluciju kao pozitivan korak ka pomirenju, okretanju od zločina iz prošlosti, jačanju regionalnih odnosa i unapređenju stabilnosti u regionu", rekao je predstavnik za štampu Stejt departmenta Mark Taner. Usvajanje deklaracije pozdravila je i Italija istakavši da je to važan korak za evropski razvoj Srbije i pomirenje u regionu.

On je, na konferenciji za štampu, rekao da Vašington pozdravlja kao deo tog procesa, rešenost Srbije, izraženu u Deklaraciji, da nastavi napore da u potpunosti sarađuje sa Haškim tribunalom,“uključujući napore za hvatanje i izručenje Hagu preostalih begunaca Ratka Mladića I Gorana Hadžića“.

Taner je ponovio da je stav američke vlade da generalno podržava odluku Međunarodnog suda pravde da se u Srebrenici dogodio genocid.

Italija takođe pozdravila osuda masakra u Srebrenici.

"Osuda masakra u Srebrenici od strane srpskog parlamenta predstavlja 'akt koji Italija prima sa velikim zadovoljstvom i veoma važan korak
za nastavak evropskog razvoja Srbije i njenog punog pomirenja u regionu'", izjavio je protparol italijanskog ministarstva spoljnih poslova Mauricio Masari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: