Sreda, 10.03.2010.

18:04

Rusija: Uhapšeni zbog napada na voz

Deset ekstremista, osumnjičenih za podmetanje eksploziva pod “Nevski ekspres“ u novembru prošle godine, uhapšeno je prošle nedelje u Ingušetiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Oni su uhapšeni tokom specijalne operacije u ingušetijskom naselju Ekaževo početkom prošle nedelje i prebačeni su u Moskvu, izveštavaju ruski mediji, pozivajući se na Moskovski gradski sud. Uhapšeni su Zelimhan Aušev i devet žitelja grada Nazranja u Ingušetiji sa prezimenom Kartojev.

U Nazranovskoj oblasti te ruske republike 2. i 3. marta sprovedena je specijalna operacija u kojoj je osam terorista ubijeno.

Kako je saopštio direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov, među njima je bio i jedan od ideologa severnokavkaskog oružanog podzemlja Aleksandar Tihomirov alijas Said Burjatski, koji je pre 15 godina primio islam, kao i četvorica braće Kartojev i finansijer bandita, koji je radio u republičkom trezoru.

Interfaks navodi da je Tihomirov umešan u mnogobrojne terorističke akte u regionima Severnog Kavkaza, između ostalog u atentat na predsednika Ingušetije Junusa Bek Jevkurova.

Itar-Tas navodi da su na mestu specijalne operacije početkom marta pronađeni materijalni dokazi u direktnoj vezi sa eksplozijom “Nevskog ekspresa“.

Između Tverske i Novgorodske oblasti, na 284. kilometru Oktobarske železničke pruge koja vodi od Moskve do Sankt-Peterburga, 27. novembra prošle godine pod lokomotivom je eksplodirala naprava i 27 putnika je poginulo, a njih 90 povređeno, podsetile su ruske agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: