Ponedeljak, 05.11.2007.

07:44

"Mreža žena Srbije i Kosova"

U Beču danas počinje skup koji će okupiti žene iz sveta politike, medija i civilnog društva iz Srbije i sa Kosova.

Izvor: Beta

Default images

Uporedo s nastavkom pregovora o Kosovu, danas počinje dvodnevni skup na poziv ministarke inostranih poslova Austrije Ursule Plasnik. Međunarodni simpozijum "Oblikovanje naše evropske budućnosti, stvaranje mreže žena Srbije i Kosova" organizuje diplomatska akademija u Beču, a težište razgovora biće konkretna saradnja u oblastima kao što su obrazovanje, socijalna i ekonomska pitanja i mediji.

"Ne želimo da dupliramo pregovore o statusu, već da se usredsredimo na pitanja koja u pregovorima nisu dobila dovoljno prostora", kaže Ursula Plasnik, prenosi austrijski Prese.

Na simpozijumu će biti održane tri radne grupe na kojima će učesnice iz regiona razgovarati o strategijama saradnje u obrazovanju, medijima, u ekonomskim i društvenim pitanjima.

Najavljeno je između ostalih, učešće predsednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić, potpredsednice Privredne komore Srbije Radmile Milivojević, predsedavajuće kosovskog javnog radiodifuznog preduzeća Vjose Dobrune i direktorke najveće kosovske medijske grupe Koha Fljake Suroi.

Centralni deo simpozijuma biće sutrašnji okrugli sto u diplomatskoj akademiji, na kom će učestvovati pomoćnica šefa diplomatije Srbije Milica Delević i kosovske političarke Nekibe Keljmendi i Edita Tahiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: