Petak, 04.08.2023.

10:48

Uhapšen policajac iz Beograda: Izneo arsenal iz stanice, ispitan i njegov saučesnik

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Nemanja J. (32) i Darko B. (31).

Izvor: Kurir

Uhapšen policajac iz Beograda: Izneo arsenal iz stanice, ispitan i njegov saučesnik
Foto: Profimedia

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Sumnja se da je Njemanja J., policijski službenik, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijskoj stanici Palilula, neutvrđenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B." saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni su, kako se navodi, 1. avgusta zajedno izneli oružje iz stana, koje su stavili u prtljažni kofer i postavili kofer na motocikl u vlasništvu Darka B., koji se nalazio ispred stana, nakon čega su uhapšeni od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tom prilikom je pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, 2 ručne bombe, 1 dimna bomba, 2 improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

"Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu", dodaje se u saopštenju tužiaštva.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: