Četvrtak, 01.07.2021.

20:05

Brnabićeva sutra na Prespa forumu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće sutra na Prespa forumu, koji se održava u Ohridu.

Izvor: Tanjug

Brnabićeva sutra na Prespa forumu
Foto: TV Prva

Ana Brnabić će govoriti na Plenarnoj sesiji na visokom nivou, koja počinje u 12 časova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Teme panela su očuvanje i oživljavanje evropske perspektive regiona, uspesi i izazovi na zapadnom Balkanu, kao i zajednički rad na upravljanju budućnošću.

Prespanski forum za dijalog (PFD) organizuje Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije održava se danas i sutra u Ohridu i Oteševu, uz prisustvo oko 300 lidera i visokih zvaničnika regiona, EU i SAD.

Cilj skupa pod nazivom "Zapadni Balkan - deo koji nedostaje da bi Evropa bila potpuna" (Western Balkans: The missing puzze for completing Europe), kako navode organizatori, jeste da inspiriše i promoviše dobrosusedske odnose i saradnju.

Učesnici bi trebalo da kroz diskusije i predloge daju doprinos jačanju stabilnosti regiona Zapadnog Balkana i projektuju pozitivnu sliku o regionu.

Forum se održava pod pokroviteljstvom premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: