Nedelja, 17.11.2019.

09:01

Sunčano, toplo, ali vetrovito vreme - vozači oprez

Vozači u nedelju mogu da očekuju jake udare vetra pa je neophodan dodatni oprez u vožnji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Izvor: Beta

Sunčano, toplo, ali vetrovito vreme - vozači oprez
Ilustracija: Depositphotos/ anyaberkut

Vetar olujne jačine biće u južnom Banatu, na Kopaoniku i na Đerdapskoj magistrali.

Kolovozi su suvi i prohodnost puteva je dobra.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Kamioni na Bačkoj Palanci čekaju dva sata.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Na brojnim deonicama u toku su radovi, pa je potreban dodatni oprez. Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se i danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će imati udare do 20 metara u sekundi, a na podrucju južnog Banata i preko 24 metara u sekundi.

Tokom dana očekuje se promenljivo oblačno s dužim sunčanim periodima, vetrovito i toplo, osim u Timočkoj Krajini gde će biti oblacno i hladnije.

Duvaće slab i umeren jugoistoscni vetar, u košavskom području i na planinama jak, koji će na jugu Banata povremeno imati olujne udare.

Jutarnja temperatura od četiri do 15 stepeni, najviša od 18 do 21. U toku noći ka ponedeljku u zapadnoj polovini zemlje naoblačenje s kišom i pljuskovima.

U Beogradu promenljivo oblačno s dužim sunčanim periodima i toplo, uz umeren i jak jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

Narednih dana zadrztaće se promenljivo i relativno toplo vreme za ovaj period godine, a kiša i kratkotrajni pljuskovi očekuju se u ponedeljak ujutru i pre podne, kao i u sredu, a na istoku zemlje i u četvrtak.

U ponedeljak kratkotrajno slabljenje košave, a od utorka će ponovo duvati uglavnom umeren jugoistočni vetar, koji će samo na jugu Banata povremeno imati i jake udare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: