Film/TV 2

27.05.2024.

10:49

Klint Istvud smatra da je jedan od njegovih filmova pogrešno shvaćen: "To je ljubavna priča"

Kinematografska ljubavna priča ne mora nužno da bude i romansa, a najbolji dokaz za to je Klint Istvud, koji je u tom pogledu stekao veliko iskustvo.

Izvor: Index.hr

Klint Istvud smatra da je jedan od njegovih filmova pogrešno shvaćen: "To je ljubavna priča"
Profimedia

Podeli:

Mostovi okruga Medison iz 1985. nesumnjivo se izdvaja kao vrhunac njegovih filmova na temu ljubavi. Ta priča, nominovana za Oskara, govori o fotografu koji se zaljubljuje u domaćicu tokom svog poslednjeg zadatka.

Ali postoji mnogo različitih oblika ljubavi. Istvud je priznao da je film Devojka od milion dolara reklamiran kao sportska drama, a prema njegovim rečima, to nije tačno.

"Devojka od milion dolara govori o potrazi za porodicama, ljudima koji sanjaju o uspehu i pokušajima da dođu do vrha", objasnio je reditelj.

"Kada sam pokušao da prodam ideju o snimanju ovog filma, svi su se pitali zašto film o boksu, i to ženski boks. Rekao sam da to nije film o boksu, to je ljubavna priča", dodao je Istvud.

Na sreću, Varner Bros je uspeo da razume Istvudovu viziju i tako je snimljen film o potcenjenom bokserskom treneru koga muči savest zbog prošlosti i pokušava da nađe iskupljenje pomažući bokseru amateru u njenom krhkom snu da postane profesionalac... Film je osvojio četiri Oskara, uključujući i za najbolji film.

"Hilari Svonk u filmu postaje ćerka ili surogat ćerka Morgana Frimena. To je ljubavna priča između oca i ćerke", tvrdi Istvud.

Devojka od milion dolara donela je Oskara za Svonka i Frimena, koji su osvojili za najbolju glumicu i najbolju sporednu mušku ulogu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: