Aktuelno 3

27.05.2024.

11:58

Reditelj kultnih animiranih filmova smatra da Dizni treba da se kloni političkih poruka

Redatelj Džon Masker, koji je režirao Diznijeve filmove kao što su "Mala sirena", "Aladin" i "Herkules" prozvao je kompaniju Volt Dizni da daje prednost političkim porukama u odnosu na priču u svojim nedavnim filmovima.

Izvor: B92.net

Reditelj kultnih animiranih filmova smatra da Dizni treba da se kloni političkih poruka
EPA-EFE/NEIL HALL

Podeli:

"Klasični Diznijevi filmovi nisu pokušavaju da imaju poruku. Želeli su da se unesete u likove i priču i svet, i mislim da je to još uvek srce svega", dodao je Musker.

"Ne morate da isključujete planove, ali prvo morate da kreirate likove sa kojima saosećate i koji su ubedljivi", istrako je.

Musker je sarađivao sa kolegom rediteljem Ronom Klementsom na nekoliko Diznijevih animiranih filmova, uključujući  "Malu sirenu" (1989), "Aladina" (1992), "Herkulesa" (1997), "Moanu" (2016).

Reditelj je u intervjuu podelio i svoja razmišljanja o Diznijevim rimejkovima uživo.

"Kompanije uvek misle kako da smanje rizik, vode se time da publika voli određene filmove i rade to ponovo i prodaju im u drugom obliku", rekao je on.

Posebno je kritikovao adaptaciju "Male sirene" iz 2023. godine, rekavši: "Nisu odigrali priču o ocu i ćerki, a to je na neki način bilo srce filma. I rak — mogli biste da gledate žive životinje u zoološkom vrtu i one imaju više izražaja, kao kod "Kralja lavova".To je jedna od osnovnih stvari o Dizniju, a to je privlačnost“, zaključio je.

Šta vi mislite?

loader


 

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: