Ponedeljak, 28.05.2018.

11:52

Policija rasterala Albance – oni se vratili i gađali Srbe

Troje Srba je povređeno u kosovskom selu Petrič, pošto su se našli na udaru albanskog stanovništva, preneli su Radio Goraždevac i KoSSev.

Izvor: B92, Tanjug

Policija rasterala Albance – oni se vratili i gađali Srbe
screenshot

Kako se navodi, grupa Albanaca, koju je prethodno rasterala kosovska policija, ponovo se okupila i opkolila raseljene Srbe koji su uspeli da stignu do Crkve Svete Trojice u mestu nedaleko od Kline, iako su im Albanci tokom jutra blokirali put.

Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković rekao je za Tanjug rekao da je u kamenovanju povređen u glavu Radosav Kizić, koji je trenutno na infuziji u ambulanti u Peći i naveo da su građani uzmenireni zbog incidenta.

Šarković kaže da je danas oko 50 povratnika i interno raseljenih došlo u selu Petrič da obeleže seosku slavu, a da je epilog kamenovanje uz prisustvo više od 100 pripadnika specijalne kosovske policije ROSU

Ispričao je da je Radosav Kizić povređen u glavu, ima tri kopče i trenutno prima infuziju u ambulati u Peći gde ga je prevezla hitna pomoć i policija iz Kline.

Šarković kaže da je u kamenovanju povređen i Nemanja Kizić, brat Radosava Kizića, a da je i sam povređen kamenicom u rame.

Naveo je da je sa sveštenikom Stevanom Markovićem obišao povređenog Radosava Kizića u bolnici koji se, kaže, oporavlja.

Šarković je rekao da su ljudi koji su došli iz centralne Srbije da obeleže današnju seosku slavu trenutno u selu Vidanje gde ih je policija sprovela i ostavila da se okrepe, a potom bi trebalo da se vrate u centralnu Srbiju gde borave kao interno raseljena lica u Čačku, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu.

Radio Goraždevac je preneo da je jedan Srbin uhapšen, pod optužbama za ratne zločine iz 1999. godine.

”Albanci su se okupili i opkolili Srbe, gađajući ih i uzvikujući pogrdne parole”, rekao je urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević.

Grupa raseljenih iz sela Petrič se uputila kako bi posetila ostatke porušene crkve i seosko groblje i obeležila praznik Sv. Trojice.

Crkva Svete Trojice nalazila se u Petriču nedaleko od Kline, na putu Peć-Priština. Sagrađena je 1992. godine kao donacija porodice Karić.

Nakon dolaska italijanskih snaga KFOR-a, demolirana je krajem juna 1999.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: