Ponedeljak, 16.04.2018.

14:28

Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO

Ministar odbrane Aleksandar Vulini izjavio je da prištinski lideri ne mogu da ugroze mir u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Međutim, ocenio je da zabrinjava ćutanje Evropske unije i NATO na izjave Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

"Naravno da Haradinaj, baš kao ni Tači, ne može da ugrozi mir i stabilnost ni na jednom centimetru teritorije Republike Srbije i uostalom zbog toga Vojska Srbije i postoji", istakao je Vulin u saopštenju.

"Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osudjenog, bilo neosudjenog kakav je Ramuš Haradinaj, da ugrozi mir na prostoru Republike Srbije i uostalom čitavom Balkanu", izjavio je ministar odbrane komentarišući navode Haradinaja o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu.

On je naglasio da ono što zabrinjava jeste činjenica da čitava Evropska unija i NATO tako upadljivo ćute i kada Tači poziva na oružje i preti puškama i kada Haradinaj govori o nekakvom "istočnom Kosovu".

"Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime i da nemaju podršku ni EU, ni NATO-a, za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu. Vreme je da progovore", napomenuo je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: