Četvrtak, 23.02.2017.

14:18

Telo Čurkina dopremljeno u Moskvu

Telo pokojnog ambasadora Rusije u UN Vitalija Čurkina dopremljeno je avionom u Moskvu gde će u petak biti održana komemoracija.

Izvor: Tanjug

Telo Čurkina dopremljeno u Moskvu
Getty Images

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je knjiga žalosti otvorena u misiji Rusije u UN, prenela je agencija Tass.

Od Čurkina se u Njujorku oprostilo više od 300 ruskih i stranih diplomata, saopštila je ruska misija na zvaničnom Tviter nalogu.

Ceremoniji su prisustvovali Čurkinova supruga Irina i sin Maksim, kao i ruski ambasador u Vašingtonu Sergej Kisljak, generalni sekretar UN Antonio Gutereš i ambasadorka SAD u UN Niki Hejli i mnogi drugi.

Šef ruske misije pri UN Vitalij Čurkin iznenada je preminuo u ponedeljak u Njujorku, samo dan pre 65. rođendana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: