Utorak, 17.07.2018.

09:47

Nova katastrofa: Nakon poplava, Japance ubija vrućina

Nakon katastrofalnih poplava i klizišta izazvanih jakim kišama, Japan pogodio toplotni talas.

Izvor: Tanjug

Nova katastrofa: Nakon poplava, Japance ubija vrućina
Foto: Tanjug/AP

Poplave i klizišta odnela su preko 200 života, a sada je Japan suočen s novim smrtnim slučajevima, ovog puta zbog velikih vrućina. Do sada je, prema zvaničnim podacima stradalo najmanje 14 osoba, dok je na hiljade njih je završilo u bolnicama, preneli su japanski mediji.

U ponedeljk, temperature su premašivale 39 stepeni po Celzijusu, a u nekim delovima unutrašnjosti visoke temperature i vlaga stvorile su opasne uslove, prenosi Rojters.

Strahuje se i da će doći do razvoja zaraznih bolesti zbog nedostatka pijaće vode, ali i smeća i mulja koje su poplave ostavile za sobom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: