Petak, 10.11.2017.

21:25

NATO:Protivimo se sporazumu UN o zabrani nuklearnog oružja

Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler izjavila je da je Alijansa posvećena nuklearnom razoružanju.

Izvor: Tanjug

NATO:Protivimo se sporazumu UN o zabrani nuklearnog oružja
Getty images

Ipak, ona je istakla da se protivi novom sporazumu UN o zabrani nuklearnog oružja.

Ona je na konferenciji o razoružanju u Vatikanu rekla da taj sporazum može da potkopa godine rada na neširenju nuklearnog oružja i zanemaruje aktuelne nuklearne pretnje na Korejskom poluostrvu, prenosi AP.

Prema njenim rečima, američki nuklearni arsenal omogućio je saveznicima SAD u Evropi i Aziji da obustave svoje nuklearne ambicije.

To je, kako je dodala, omogućilo da funkcioniše separatni sporazum o neširenju nuklearnog oružja i dovelo do efikasnog razoružanja.

U Vatikanu se održava dvodnevna konferencija o nuklearnom razoružanju, na kojoj učestvuje 11 dobitnika Nobelove nagrade, zvaničnici UN i NATO, a papa Franja pozvao je svet da osudi ne samo moguću upotrebu tog oružja, već uopšte njegovo posedovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: