Svet

Ponedeljak, 03.10.2022.

09:00

Britanija kupuje specijalizovane ratne brodove: "Rusija ne krije da je sposobna"

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da će vlada nabaviti dva specijalizovana broda za zaštitu podvodne infrastrukture poput kablova i cevovoda.

Izvor: Index

Britanija kupuje specijalizovane ratne brodove:
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Na konferenciji Konzervativne stranke u Birmingemu ministar se osvrnuo na misterioznu štetu koja je prošle nedelje nastala na cevovodima Severni tok u Baltičkom moru, piše Skaj Njuz, a prenosi Indeks.

"Incident s gasovodom bi trebao da nas podseti koliko su naša ekonomija i infrastruktura ranjive na takve hibridne napade. Zato nameravamo da ih zaštitimo. Naš internet i energija uveliko zavise od cevovoda i kablova. A Rusija ne krije da je sposobna da cilja na takve infrastrukture", rekao je Volas.

"Iz tog razloga smo se nedavno obvezali na kupovinu dva specijalizovana broda sa kojima možemo da zaštitimo kablove i cevovode. Do kraja ove godine kupićemo prvi višenamenski brod za ratne operacije na morskom dnu, a koji će biti spreman za rad pre kraja sledeće godine. Drugi brod će biti izgrađen u Velikoj Britaniji", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

3 h

Podeli: