Svet

Ponedeljak, 21.10.2019.

12:33

Huavei može i bez Amerike: Povećali prodaju pametnih telefona za 24,4 odsto

Pre nekoliko meseci činilo se da bi Huavei mogao biti u problemima jer je Google najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sistema s njihovih uređaja.

Izvor: Poslovni dnevnik

Huavei može i bez Amerike: Povećali prodaju pametnih telefona za 24,4 odsto
FOTO: Epa, Aleksandar Plavevski

Huavei se sredinom godine našao u problemima zbog sankcija nametnutih od strane Sjedinjenih Američkih Država, no to nije uticalo na poslovanje kineskog giganta, što potvrđuju njegovi poslovni rezultati.

Naime, iako u SAD više ne sme da isporučuje pametne telefone i tablete, niti da posluje, Huavei svejedno na globalnom niovu beleži rast prodaje svojih uređaja.

Reč je o čak 26 odsto više isporuka nego pre godinu dana u isto vreme, što znači da u Huaveiju mogu biti više nego zadovoljni.

Konkretnije, radi se o 185 miliona isporučenih pametnih telefona.

Takođe, na niovu cele kompanije, tokom prvih devet meseci, ostvareni su prihodi od 86,01 milijardi američkih dolara. To je rast od 24,4 odsto u odnosu na 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

3 h

Podeli: