Svet

Nedelja, 26.03.2017.

15:39

Cipras u pismu kritikuje MMF, Junker bez stava

Kreditori iz evrozone i Grčka bi trebalo da postignu dogovor na tehničkom nivou pre sastanka ministara finansija iz evrozone 7. aprila.

Izvor: Tanjug

Cipras u pismu kritikuje MMF, Junker bez stava
Foto: Thinkstock

"Idealno bi bilo da do 7. aprila, kada se održava naredni sastanak ministara finansija evrozone, imamo dogovor na nivou timova", rekao je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, a prenosi agencija Rojters.

Odgovarajući na pismo grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i njegove kritike na račun zahteva Međunarodnog monetarnog fonda za reformama tržišta rada u Grčkoj, Junker je odbio da zauzme jasan stav u vezi s tim spornim pitanjem.

"Što se mene tiče, nema sumnje da socijalne tekovine EU važe za Grčku kao i za bilo koju drugu članicu Unije", kaže Junker.

Cipras je, uoči samita u Rimu, napisao da će Grčka podržati deklaraciju povodom 60. rođendana Evropske Unije, ali joj je potrebna podrška bloka protiv zahteva MMF-a u vezi s reformama radnog zakonodavstva.

U pismu upućenom predsedniku Saveta EU Donaldu Tusku i predsedniku Evropske komisije, Cipras je pozvao na jasan stav o tome da li će deklaracija važiti i za Grčku, pošto su pregovori o ključnoj reviziji paketa finansijske pomoći ponovo zapeli, prenosi agencija Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: