Svet

Ponedeljak, 01.02.2016.

19:08

Avio-gigant popustima udvostručio profit

Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner saopštio je da je više nego udvostručio neto proifit u trećem kvartalu zahvaljujući snažnom povećanju broja putnika.

Izvor: Tanjug

Avio-gigant popustima udvostručio profit
Foto: Thinkstock.com

Rajaner je najavio program otkupa akcija u vrednosti 800 miliona evra (866 miliona dolara).

Dobit Rajanera posle oporezivanja skočila je 110 odsto na 103 miliona evra u kvartalu završenom u decembru 2015, u odnosu na 49 miliona evra u istom periodu godinu dana ranije, navodi se u saopštenju kompanije, koje prenosi agencija AFP.

Promet putnika porastao je za petinu na 25 miliona ljudi.

Avio-kompanija sa sedištem u Dablinu poručila je da će investitorima vratiti 800 miliona evra putem otkupa akcija i dodala da je povećala profitabilnost i poboljšala tokove gotovine.

Prema navodima Rajanera, promotivnim cenama i velikim popustima nadoknađena je slabija tražnja posle smrtonosnih terorističkih napada u Parizu prošlog novembra.

"Nakon snažne prve polovine trećeg kavrtala zabeležili smo slabiju prodaju i broj rezervacija neposredno posle terorističkih napada u Parizu u Briselu", kaže generalni direktor Rajanera, Majkl O'Liri, i dodaje da je kompanija odmah reagovala na to uvođenjem promotivnih cena i popusta kako bi podstakla dvocifren rast prometa.

Kompanija je navela da je skromno sniženje cena karata nadoknadila uštedama u troškovima poslovanja, za šta je u najvećoj meri zaslužan sunovrat cena nafte, prenela je agencija AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

2 h

Podeli: