Svet

Ponedeljak, 25.08.2014.

20:36

Kako da gas "preskoči" Ukrajinu

Bezbednost tranzita ruskog gasa za Evropu i Južni tok biće u centru pažnje susreta ruskog ministra energetike Aleksandra Novaka i komesar EU Gintera Etingera.

Izvor: Tanjug

Default images

Sastanak će biti održan 29. avgusta u Moskvi, saopštilo je danas rusko ministarstvo energetike.

Na sastanku će se razgovarati o bezbednosti tranzita ruskog gasa do Evrope preko Ukrajine, ali i o pravnim i tehničkim aspektima izgradnje gasovoda Južni tok, navodi se u saopštenju ministarstva, prenela je ruska novinska agencija Itar-tas.

Etingerova služba za odnose sa javnošću potvrdila je 5. avgusta održavanje sastanka sa Novakom, kao i da će centralna tema razgovora biti mogućnost obnavljanja trilateralnih gasnih pregovora izmedju Ukrajine, Evropske komisije i Rusije.

Tripartitni razgovori, u kojima su učestvovali Novak, njegov ukrajinski kolega Jurij Prodan i Ginter Etinger počeli su 2. maja, ali su okončani 16. juna bez ikakvih konkretnih rezultata. Nakon toga, ruski Gasprom i ukrajinski Naftogas podneli su tužbe jedan protiv drugog pred Arbitražnim sudom u Stokholmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

18 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: