Aktuelno 5

16.06.2024.

11:45

Evo ko proizvodi najviše pametnih telefona

U prvom tromesečju 2024. godine, proizvelo se ukupno 296 miliona pametnih telefona, što predstavlja rast proizvodnje od 18,7 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Bug

Evo ko proizvodi najviše pametnih telefona
Adam Kovacs / Shutterstock.com

Podeli:

Nedavni izveštaj kompanije Trendforce otkriva veliki rast proizvodnje pametnih telefona od 18,7 odsto u prvom tromesečju 2024. godine u odnosu na prethodnu godinu, s ukupnom isporukom od 296 miliona jedinica.

Naime, tržištem je dominirao Samsung u prvom tromesečju ove godine, a proizveo je 59,5 miliona telefona. Slede ga zatim Apple, Xiaomi, Oppo (uključujući OnePlus i Realme), Transsion (Infinix, Tecno, iTel) i vivo. Ovi brendovi zajedno čine 80 procenata globalnog tržišta pametnih telefona, pri čemu Samsung drži čak 20 odsto ukupnog učešća.

U nastavku pogledajte tabelu s konkretnim brojkama proizvedenih telefona u prvom kvartalu ove godine.

Ali, usprkos tom rastu, iz Trendforce-a kažu da je to posledica veoma niske proizvodnje početkom 2023. godine, pa će brojke iz drugog tromesečja 2024. biti realnije, a shodno tome verovatno i – manje.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: