Film/TV 5

15.06.2024.

13:20

Ovo je jedini film sa Kijanu Rivsom koji je zaradio više od milijardu dolara

Iako se pojavio u nekim od najuspešnijih filmskih franšiza svih vremena, kao što su Matrix i John Wick, samo jedan film u filmografiji Kijanua Rivsa zaradio je više od milijarde dolara.

Izvor: Index.hr

Ovo je jedini film sa Kijanu Rivsom koji je zaradio više od milijardu dolara
Profimedia

Podeli:

Reč je o animiranom filmu "Priča o igračkama 4" (Toy Story 4), finansijski najuspešnijem nastavku Pixarove popularne franšize.

Rivs je u filmu pozajmio glas jednom od novih likova, kanadskom kaskaderu Djuku Kabumu. Djuk  je jedna od novih igračaka koje protagonist Vudi (Tom Hanks) upoznaje tokom pokušaja spašavanja svog prijatelja Forkija (Tony Hale).

Inspiracija za njegov lik je poznati američki kaskader Evel Knievel, koji je postao poznat po svojim rizičnim vožnjama na motoru. Iako su mnogi kritičari mislili da će film biti neuspeh, jer su verovali da ništa ne može nadmašiti "Priču o igračkama 3", reditelj i scenaristi su im dokazali da su bili u zabludi.

U trećem filmu, Vudi i ostale igračke su se oprostile od svog vlasnika, dečaka Endija, dok se u najnovijem nastavku franšize Vudi suočava sa egzistencijalnim pitanjima i pokušava proširiti svoje vidike.

"Priča o igračkama 4" je zaradila oko 1,07 milijardi dolara, dok je "Priča o igračkama 3" zaradila 1,06 milijardi dolara. Oba filma imaju visoke ocene na Rotten Tomatoes - "Priča o igračkama 4" ima ocenu 97% od kritičara i 94% od publike, dok njen prethodnik ima 98% od kritičara i 90% od publike.

Veliki uspeh četvrtog filma je doveo do zelenog svetla za "Priču o igračkama 5", koja je trenutno u razvoju. Peti film treba da stigne u bioskope 2026. godine.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: