Srbija 32

14.06.2024.

19:16

Američka kompanija stiže u Srbiju: Zapošljavaju 100.000 ljudi

Američka kompanija u oblasti medicine i medicinskih pomagala Medtronik doći će u Srbiju, nakon potpisivanja memoranduma s Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i budućim BIO4 kampusom.

Izvor: Tanjug

Američka kompanija stiže u Srbiju: Zapošljavaju 100.000 ljudi
Shutterstock/Monkey Business Images

Podeli:

Resorna ministarka Jelena Begović rekla je, nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju, da će s tom kompanijom biti uspostavljena saradnja u oblasti nauke, razvoja inovacija, kao i saradnja u oblasti kliničkih studija.

"Ovakve kompanije su veoma bitne za Srbiju, zato što pokazuju da je Srbija prepoznata kao mesto kreacije, mesto sa talentima i kompanije kao što je ova, koje zapošljavaju skoro 100.000 ljudi i oko 12.000 naučnika, ulažu tri milijarde evra u istraživanja i razvoj, vide Srbiju kao partnera", kazala je ministarka Begović.

Prema njenim rečima, Medtronik (Medtronic) posluje i inovira uređaje od 1949. godine, poput mini-pejsmejkera i malih kamera za precizne dijagnostike, kao i uređaje koji preko neurostimulacije pomažu ljudima sa oštećenim nervnim sistemom.

Potpredsednik kompanije za istočnu Evropu, Bliski istok i Afriku Madžid Kadumi zahvalio je ministarki Begović što je pokrenula inicijativu, i što je jednoj takvoj kompaniji omogućeno da dođe u Srbiju, koju je pohvalio zbog načina na koji gleda u budućnost.

"Drago nam je da ćemo moći da sarađujemo u oblasti bioinženjeringa i biomedicine, kao i u primeni tehnologije u biološke svrhe", kazao je Kadumi.

Dodao je da je Meditronik kompanija koja ima uticajnu ulogu u toj oblasti i ocenio da će saradnja sa Srbijom biti od velike koristi kako za državu, tako i za širi region Istočne Evrope.

Podeli:

32 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

1 d

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

6 h

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: