Svet 5

15.06.2024.

7:54

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

Izvor: Tanjug

Vraćaju se u Rusiju?
Bogdan Vacarciuc / Shutterstock.com

Podeli:

Ruski portal Vjedomosti, koji je prvi objavio ovu informaciju, se poziva na bazu podataka Federalne službe za intelektualnu svojinu Rusije (Rospatent), prenosi RIA Novosti.

Koka-kola je u martu 2022. objavila da obustavlja poslovanje u Rusiji, a proizvodnja i prodaja pića pod ovim brendom je okončano u junu iste godine.

Naša srca su uz ljude koje trpe posledice tragičnih događaja u Ukrajini, objavila je tada Koka-kola na svom vebsajtu.

U Rusiji su uprkos tome i dalje dostupni proizvodi Koka-kole koji su uvezeni iz drugih zemalja, prenosi TASS koji tvrdi da američka kompanija sada želi da registruje čak osam brendova.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

1 d

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

10 h

Svet

Nemci se "rešavaju" Kineza

Nemačka će u narednih pet godina ukloniti komponente koje proizvode kineske kompanije Huavej i ZTE iz svoje 5G bežične mreže.

19:56

13.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

16 h

Podeli: