Aktuelno 10

16.06.2024.

8:04

Generacija Z ne zna dovoljno o holokaustu i nacistima: Netfliks to želi da promeni VIDEO

Uprkos nebrojenim dokumentarcima, filmovima, emisijama i knjigama o Drugom svetskom ratu, čak 63% američkih milenijalaca i pripadnika generacije Z ne zna da je 6 miliona Jevreja ubijeno u holokaustu, pokazalo je istraživanje.

Izvor: Index.hr

Generacija Z ne zna dovoljno o holokaustu i nacistima: Netfliks to želi da promeni VIDEO
Profimedia

Podeli:

Istraživanje koje je sprovela Konferencija o jevrejskim materijalnim zahtevima protiv Nemačke je pokazalo i da 48% ne zna da imenuje ni jedan koncentracijski logor, a Netfliks se nada da će to promeniti s novim dokumentarcem.

"Hitler and the Nazis: Evil on Trial", ambiciozni novi dokumentarac o Drugom svetskom ratu, namenjen je mlađoj publici, a kroz šest epizoda prati uspon Adolfa Hitlera na vlast i glavne prekretnice Drugog svetskog rata.

Dokumentarac pokriva dosta već utabanog terena, a cilj mu je da ispriča priču o Drugom svetskom ratu na nov, zanimljiv način za mlađu publiku.

Tako na primer, uz intervjue s akademicima i arhivske snimke tipične za dokumentarce o Drugom svetskom ratu, prikazuje glumce koji rekreiraju ključne trenutke u istoriji rata, dajući seriji utisak gledanja nemog filma. 

Serija je stigla na Netfliks 5. juna, a već je na listi najgledanijih kako u svetu, tako i u Srbiji.

"Hitler and the Nazis: Evil on Trial"  je dokumentarna serija od šest epizoda, a ima ocenu 7.5/10 na IMDb-u.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: