Srbija

Sreda, 26.09.2012.

12:44

I Kinezi hoće projekte u Srbiji

Kineska kompanija Čajna Šandong internacional zainteresovana je za gradnju autoputa na Koridoru 11 i puteva Pojate-Preljina i Novi Sad-Šabac-Loznica.

Izvor: Beta

Default images

Zainteresovanost kineskih kompanija potvrđuje generelni direktor te kompanije Meng Jan (Yan).

On je agenciji Beta kazao da je kineska kompanija predala ponudu za gradnju deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig na Koridoru 11 Ministarstvu urbanizma i građevinarstva i predložila izgradnju deonice Beograd-Obrenovac po modeju javno-privatnog partnerstva.

Jan nije precizirao kakav je odogovor dobio od srpskih zvaničnika ni kada bi mogla da počne realizacija tih projekata.

"Sigurni smo da uz našu vrhunsku tehnologiju, menadžment i kvalitet možemo da doprinesemo razvoju srpske infrastrukture i donesemo korist
srpskom narodu
", kazao je Jan i podsetio da je Čajna Šandog internacional izgradila most dug 42 kilometra u oblasti DJingdao.

Jan je kazao da je tokom posete Beogradu razgovarao sa zvaničnicima iz Ministarstva građevinarstva i urbanizma Srbije i Ministarstva lokalne samouprave i regionalnog razvoja.

On je precizirao da je kompanija Čajna Šandong internacional Ministarstvu lokalne samuprave i regionalnog razvoja predala pismo o namerama za izgradnju takozvanog Moravskog koridora, odnosno puta od Pojata do Preljine i puta koji bi povezao Novi Sad, Šabac i Loznicu.

Jan je kazao da su se za projekte u Srbiji zaniteresovali jer Kina i Srbija uživaju dugu tradiciju prijateljstva.

"Srbija je smeštena u središte centralne i istočne Evrope i može da bude odskočna daska za širenje u regionu", ocenio je generalni direktor kompanije Čajna Šandong internacional Meng Jan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: