Srbija

Ponedeljak, 13.02.2012.

17:19

Revizor: NIS zaradio 145 odsto više

Naftna industrije Srbije objavila je da je nezavisna revizorska kuća Prajsvoterhaus Kupers (PWC) potvrdila tačnost finansijskih rezultata kompanije za 2011.

Izvor: Beta

Default images

"Nezavisni revizor PWC izdao je čisto, nekvalifikovano, revizorsko mišljenje, kojim potvrđuje tačnost i objektivnost bilansnih pozicija u finansijskim izveštajima za 2011. godinu i neto dobit od 40,6 milijardi dinara", navodi se u saopštenju NIS.

Kako se ističe, NIS je uspeo da u izuzetno kratkom roku sumira ostvarene rezultate i objavi finansijske podatke za 2011. godinu, što je pre svega rezultat politike transparentnog izveštavanja i primene najbolje međunarodne prakse u primeni korporativnog upravljanja.

Skupština akcionara NIS-a, dodaje se, još nije usvojila objavljene revidirane pojedinačne finansijske izveštaje.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko objavio je u petak 10. februara da je ta naftna kompanija u prošloj godini imala profit od 40,6 milijardi dinara, što je za 145 odsto više nego u 2010. godini.

On je istakao da je rast profitabilnosti poslovanja zabeležen zahvaljujući većoj produktivnosti, smanjenju proizvodnih troškova i rashoda i rastu cene nafte i goriva.

Prema rečima Kravčenka, tokom prošle godine ukupna zaduženost kompanije smanjenja za trećinu, na 458 miliona dolara.

"Ukupne investicije NIS-a u 2011. godini iznosile su 34,4 milijarde dinara, što je za 75 odsto više nego u 2010. Plan je da NIS u ovoj godini investira najmanje 50 milijardi dinara", naglasio je on.

Ove godine, istakao je Kravčenko, planira se i početak investicija u proizvodnju energije iz obnovljivih i konvencionalnih izvora. Većinski vlasnik NIS-a je ruska energetska kompanija Gaspromnjeft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Plan pada u vodu? "Kina je ključni igrač"

Kina je i dalje "ključni snabdevač", piše u izveštaju Allianz Trade-a koji zaključuju da će pokušaji da se ostatak sveta otkloni od trgovine sa njima biti "teško, ako ne i nemoguće".

13:10

18.5.2024.

1 d

Podeli: