Srbija

Četvrtak, 18.12.2008.

20:43

Valjevo:Gorenje gradi novu fabriku?

Kompanija Gorenje zakupila je u Valjevu skoro pet hektara građevinskog zemljišta na 99 godina, za nešto više od dva miliona evra.

Izvor: Beta

Default images

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, zemljište kod Poljoprivredne škole dato je u zakup za 180 miliona dinara Gorenju kao najboljem ponuđaču. Predstavnici te slovenačke kompanije obavezali su se ugovorom da će u naredne četiri godine zaposliti 500 radnika.

Ranije je najavljivano da će Gorenje u Valjevu izgraditi još jednu fabriku, najverovatnije mašina za pranje rublja.

Kompanija Gorenje je 2006. godine u Valjevu otvorila fabriku rashladnih uređaja u kojoj trenutno radi 550 radnika svih profila, a u poslednje tri godine u Srbiju je uložila više od 50 miliona evra.

Direktor "Gorenja Beograd" Marko Mrzel nedavno je izjavio da će ta kompanija iz fabrika u Srbiji u ovoj godini izvesti robu u vrednosti od više od 70 miliona evra. Vrednost izvoza fabrike u Valjevu procenjuje se na 56 miliona evra.

Prema njegovim rečima, Gorenje iz Srbije izvozi 80 odsto proizvodnje, a na tržištu Srbije u 2008. godine biće prodato 315 hiljada aparata za domaćinstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

3 h

Podeli: