Srbija

Utorak, 31.07.2007.

14:30

Za NIP-a na Kosovu oko 780 mil. RSD

Za projekte Nacionalnog investicionog plana (NIP) na Kosovu i Metohiji biće izdvojeno oko 780 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar bez portfelja, zadužen za projekte NIP-a Dragan Đilas najavio je da će Vlada Srbije u 2008. godini izdvojiti oko 2,2 milijarde dinara za projekte NIP-a na Kosovu i Metohiji.

U ovoj godini najviše sredstava, oko 200,2 miliona dinara, biće namenjeno za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture na Kosovu i Metohiji, a oko 105 miliona dinara iz NIP-a biće utrošeno za izgradnju 70 kuća i infrastrukture za interno raseljene u Novom Badovcu, u opštini Priština.

Oko 30 miliona dinara biće upotrebljeno za obezbeđenje pomoći u građevinskom materijalu za izgradnju i rekonstrukciju kuća na teritoriji Kosova i Metohiji prema Programu individualnog povratka i opstanka.

NIP-om je za Kosovo i Metohiju predviđena i rekonstrukcija i dogradnja osnovnih škola u Lipljanu, Novom naselju, Skulanevu, Radevu, Gornjoj Gušterici, ambulanti u selu Žitkovac, u Babinom Mostu, u Gornjoj Gušterici i u Livađu. Za izgradnju ambulante u Ugljarima kod Kosova Polja biće odvojeno oko 14,9 miliona dinara, a za podizanje i funkcionalno kompletiranje bolnica u Gračanici, Štrpcu i Gnjilanu oko 14,7 miliona dinara.

U Zubinom Potoku u toku ove godine predviđena je izgradnja fiskulturno - sportske hale i za taj objekat je iz NIP-a namenjeno oko 43,1 milion dinara, dok će za izgradnju prve faze sportske hale u Leposaviću biti utrošeno oko 22,8 miliona dinara, a za uvođenje centralnog grejanja u Dom kulture u Gračanici oko četiri miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

7 h

Podeli: