Srbija

Subota, 17.11.2018.

11:10

Palma stavio potpis u Egiptu, šta to znači za Srbiju

U egipatskom gradu Mars Alamu, na Crvenom moru, potpisan je ugovor o formiranju Poslovnog saveta Egipta i Srbije.

Izvor: Tanjug

Palma stavio potpis u Egiptu, šta to znači za Srbiju
(Foto: Thinkstock)

Sporazum su potpisali predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, narodni poslanik Dragan Marković Palma i guverner te egipatske oblasti Ahmed Abdalah.

Kako je saopšteno, Marković, koji je izabran za predsednika Saveta, rekao je okupljenima, među kojima su bili ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović i brojni privrednici iz Egipta i Jagodine, zahvalio je najpre Egiptu što neće podržati ulazak takozvanog nezavisnog Kosova u Interpol.

"Za Srbiju je ovaj potez Egipta izuzetno važan kao i vaše obećanje da nikada nećete priznati nezavisnost južne srpske pokrajine, jer ste mi, gospodine Abdalah, pre sastanka rekli da ne postoji nijedan dokument u Egiptu na kojem piše da je vaša država to učinila", rekao je Marković.

On je zahvalio i na egipatskoj inicijativi da se formira Poslovni savet dve zemlje i najavio da će obezbediti 100 najjačih srpskih privrednika koji će biti njegovi članovi .

"Želim da se vrati ono vreme iz perioda Josipa Broza Tita kada je ekonomska saradnja naših država bila na najvišem nivou. Za dva dana boravka u Egiptu od vas smo mnogo naučili, vi imate šest, a ja petoro unučadi i mi smo porodični ljudi koji nikada neće napraviti nešto protiv interesa država koje predstavljamo",
zaključio je Marković.

Pre potpisivanja ugovora, guverner oblasti Crvenog mora Ahmed Abdalah je s privrednicima iz te oblasti, Draganu Markoviću i članovima privredno-političke delegacije poželeo dobrodošlicu istakavši da će rad Poslovnog saveta Egipta i Srbije doprineti poboljšanju ekonomske, turističke, zdravstvene, obrazovne i sportske saradnje dve zemlje, ali i Jagodine i egipatskih regija.

Abdalah je poželeo da odnosi Srbije i Egipta napreduju u budućnosti upravo zbog dobrih odnosa dve zemlje u prošlosti.

Marković na sastanku u Egiptu najavio da će guverner Abdalah 17. oktobra 2019. godine, na dan grada biti proglašen za počasnog građanina Jagodine.

Poseta privredno-političke delegacije grada Jagodine Egiptu se nastavlja u subotu u Hurgadi, gde će takođe imati sastanke sa egipatskim privrednicima i političarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

9 h

Podeli: