Srbija

Petak, 07.09.2018.

09:56

Beograd-put priznao grešku: Standard jeste 2m, već danas... VIDEO

JKP Beograd-put priznalo je grešku u obeležavanju na trotoaru upravo rekonstruisane Takovske ulice i najavljuju da će već danas to ispraviti.

Izvor: B92, Blic, J.Aleksić

Beograd-put priznao grešku: Standard jeste 2m, već danas... VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Saobraćajna zbrka nastala je zbog horizontalne signalizacije na trotoaru, a vozači su se suočili sa preuskim mestima za parkiranje. Iz JKP Beograd-put stigao je odgovor da će rešavanje problema početi u petak.

“Standard za projektovanje parking mesta za podužno parkiranje u smislu širine jeste dva metra. Svesni smo činjenice da to nije dovoljna širina u konkretnom slučaju u Takovskoj ulici, od Vojvode Dobrnjca do Dalmatinske, s obzirom na to kolika je frekventnost vozila na kolovozu i postojanje biciklističke staze na trotoaru”, poručuju iz Beograd-puta.

“Iz razloga lakšeg pristupa parking mestu i brže izmene parkiranih vozila, JKP Beograd put će već sutra korigovati položaj biciklističke staze koliko je moguće, a da se pritom ne ugrozi širina predviđena za pešacki saobraćaj", zaključili su u preduzeću, prenosi Blic.

Rekonstrukcija Takovske ulice završena je 3. septembra, a vozači su se susreli sa nemogućim zahtevom - da svog ljubimca parkiraju na mestu čija je širina tek 165 centimetara, pogledajte kako to izgleda:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: