Srbija

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:41

Ovo je prvi sistem u Srbiji iz Abu Dabi fonda

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine završilo je radove na dvonamenskom sistemu za navodnjavanje "Međa".

Izvor: Beta

Ovo je prvi sistem u Srbiji iz Abu Dabi fonda
Foto: Thinkstock

Kako su naveli iz tog preduzeća ovo su prvi radovi u Vojvodini koji su finansirani iz programa izgradnje sistema za navodnjavanje iz Abu Dabi fonda.

Dvonamenski sistem "Međa" nalazi se u Opštini Žitište i obuhvata sistem kanala za odvodnjavanje na potezu od naselja Međa, patrolne staze na granici sa Rumunijom i granice sa katastarskom opštinom Srpski Itebej.

Radovi koji su izvedeni obuhvatali su uređenje kanalske mreže, čišćenje kanala, uređenje inspekcionih staza, mašinsko profilisanje kanala, izmuljenje i razastiranje i uredjenje zemljanih deponija.

Rekonstruisano je sedam propusta koji se nalaze na tri kanala i postavljene su četiri tipske cevaste ustave na bočnim kanalima, navodi se u saopštenju Voda Vojvodine.

Dodaje se da sada ti kanali mogu da snabdevaju vodom 762 hektara poljoprivrednih površina. Ukupna vrednost ovih radova je blizu 142.000 evra, a izvođač radova bilo je Vodoprivredno preduzeće "Srednji Banat" iz Zrenjanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

2 h

Podeli: