Srbija

Sreda, 05.07.2017.

13:37

Traže dozvolu za kupanje u fontani na Slaviji

U saopštenju sindikata je navedeno da traže da se omogući kupanje u fontani s obzirom da ne postoji ni jedno javno kupatilo u Beogradu.

Izvor: Beta

Traže dozvolu za kupanje u fontani na Slaviji
Foto: Screenshot

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da predsedniku sindikata mašinovođa "Sloga - Srbija kargo Užice" omogući "specijalnu dozvolu" da se okupa ili opere u muzičkoj fontani na Slaviji posle marša od 200 kilometara.

U saopštenju sindikata je navedeno da traže da se omogući kupanje u fontani s obzirom da ne postoji ni jedno javno kupatilo u Beogradu.

"Sramota je da Beograd na početku 21. veka nema ni jedno javno kupatilo, u kome bi se naš predstavnik sindikata Nebojša Dukanac okupao nakon marša od 200 kilometara koji je započeo ka Beogradu, kako bi upozorio na loš materijalni položaj zaposlenih i kršenje prava u njegovom preduzeću", piše u saopštenju.

Kako navode, zato traže da se u projektima i kapitalnim investicijama koje gradske vlasti svakodnevno najavljuju, poput isticanja jarbola i slično, uvrsti i izgradnja bar jednog javnog kupatila, kako bi i siromašni građani i oni na proputovanju kroz glavni grad Srbije koji nemaju para za hotel imali priliku da se okupaju.

"Zanemarivanje potrebe za javnim kupatilom vidimo kao strah vlasti od istine i namernu opstrukciju kako bi se sprečio veći priliv gubitnika tranzicije iz unutrašnjosti Srbije ka Beogradu i prikrivanje istine o realnom stanje našeg ekonomskog i socijanog osiromašenja", ocenjuju iz "Sloge".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

7 h

Podeli: