Srbija

Subota, 15.08.2009.

12:54

Olakšano držanje deviza van zemlje

Narodna banka Srbije donela je izmenu Odluke o uslovima i načinu na koji rezidenti mogu držati devize na računu kod banke u inostranstvu.

Izvor: Beta

Default images

Devize na računu banke u inostranstvu moći će da imaju, pored državljana Srbije koji imaju državljanstvo i druge države, i građani čiji boravak van Srbije na osnovu radne vize ili boravišne dozvole u inostranstvu ne prelazi godinu dana, saopštila je Narodna banka Srbije.

Do sada su to pravo imali državljani Srbije koji su u inostranstvu boravili neprekidno najmanje tri meseca u toku jedne godine.

Izmenom odluke o držanju deviza na računu kod banke u inostranstvu omogućeno je i da građani koji su ostvarili pravo na inostranu penziju, primaju penziju na račun kod banke u inostranstvu, preko kojeg će izmirivati tekuće troškove u inostranstvu.

Na taj način njima će, kako je navela NBS, biti manji dodatni troškovi koje su do sada imali prilikom plaćanja sa računa kod banke u Srbiji na račun banke u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

18 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: