Region

Četvrtak, 30.08.2012.

13:29

CG: Nema zatvaranja aerodroma

Ministarstvo saobraćaja Crne Gore demantovalo da postoji opasnost da se aerodromi u Podgorici i Tivtu zatvore, pišu podgoričke Vjesti.

Izvor: Vijesti

Default images

"Aerodromi Podgorica i Tivat su most koji povezuje Crnu Goru sa ostatkom Evrope i apsoluno ne postoji nikakva mogućnost da dođe do njihovog zatvaranja”, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva saobraćaja kojim rukovodi ministar Andrija Lompar.

Aerodromi u Golubovcima i Tivtu mogli bi da se zatvore jer gube trku sa obližnjom dubrovačkom vazdužnom lukom Ćilipi, objavio je beogradski Novi magazin, ali je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva juče “Vijestima” odbačena takva mogućnost u bilo kom slučaju.

“Sa sigurnošću možemo istaći da tekst objavljen u beogradskim novinama predstavlja spekulaciju, budući da u njemu nije objavljeno o kojim se studijama radi, kao ni o tome koji su to pokazatelji na osnovu kojih bi crnogorskim aerodromima prijetilo gašenje", saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Novi magazin se poziva na neimenovanu konsultantsku analizu, i dodaje da je slične rezultate dala “jedna konsultantska kuća iz Velike Britanije” koja je aerodrom Ćilipi takođe proglasila regionalnim avio-centrom dovoljnim za Konsultanti su, kako se navodi, kao jedinu manu aerodromu Ćilipi pronašli nemogućnost proširenja područje od Splita do Valone u Albaniji.

Konsultanti su tada, kako se navodi, kao jedinu manu aerodromu Ćilipi pronašli nemogućnost proširenja, jer u letnjoj sezoni on teško može da zadovolji sve potrebe turističkih turoperatera i aviokompanija.

U Ministarstvu saobraćaja, međutim, kažu da nemaju saznanja da je ijedna studija, koja je rađena vezano za aerodrome u regionu, pokazala da crnogorskim aerodromima prijeti zatvaranje i gašenje. “Naprotiv, Master plan razvoja Aerodroma Crne Gore do 2030. godine, koji je Vlada Crne Gore usvojila u julu 2011. godine, sačinjen je od renomirane konsultantske kuće Halcrow Group Limited. Ovim strateškim dokumentom predočena je jasna dugoročna vizija javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore kao profitabilne i uspješne kompanije”, naveli su iz Ministarstva.

Oni su istakli da tvrdnje o neodrživosti crnogorskih aerodroma ne stoje i zbog toga što, čak i u periodu globalne finansijske krize koja se naročito osjetila u avio-industriji, ostvaruje sve veći profit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: