Region

Četvrtak, 14.06.2012.

09:27

Turci rekli "zbogom" BH Erlajnzu

Vlada Federacije BiH prihvatila je informaciju o prekidu partnerstva s Turkiš erlajnzom u zajedničkoj aviokompaniji, piše sarajevski Dnevni avaz.

Izvor: Beta

Default images

Prema usvojenom predlogu, Turci će napustiti svoj udeo od 49 odsto vlasništva u BH erlajnzu, ali bez ikakvih potraživanja, iako su njihova ulaganja u kompaniju iznosila više od 30 miliona maraka.

Vladi Federacije BiH će ostati dug od 1,4 miliona evra prema dobavljačima i servisima koji će Fedracija BiH vraćati preko BH erlajnza, i to u ratama na 27 meseci uz devet meseci grejs perioda.

Nakon izlaska Turaka, Vlada Federacije BiH postaće vlasnik 99,5 odsto kapitala u nacionalnoj aviokompaniji, dok će pola procenta vlasništva imati Energoinvest, koji je odranije u vlasničkoj strukturi.

BH erlajnzu ostaju na raspolaganju dva aviona tipa ATR-a sa po 66 sedišta, koja i sada sačinjavaju flotu, a naknadno će se videti na kojim će linijama oni leteti.

Partnerstvo Turkiš erlajnza i Federalne vlade prekinuće se nakon četiri godine. BH erlajnz godinama beleži konstantne finansijske gubitke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: