Region

Sreda, 19.09.2007.

13:02

Todorović kupio lanac trafika u CG

Italijanska kompanija Ćerere, vlasništvo Miljana Todorovića, kupila je najveći lanac maloprodajnih objekata u Crnoj Gori.

Izvor: Vijesti

Default images

Kompletna transakcija kupovine objekata koji je kontrolisao nikšićki Knjaz - Štampe, Štampa plusa, Trgopresa i Srne, je vredna više od sedam miliona evra, a Ćerere će preko četiri firme koje je kupio imati više od 200 maloprodajnih objekata u Crnoj Gori, što je većinski udeo na tržištu.

Štampa, Štampa plus, Trgopres i Srna zajedno predstavljaju najznačajnije distributere dnevne štampe, cigareta i druge komercijalne robe u Crnoj Gori, zbog čega je za njihovu kupovinu u regionu vladalo veliko interesovanje investitora, među kojima su bili i TDR iz Hrvatske i beogradska Futura.

Podgoričke "Vijesti" saznaju da će kompanija Miljana Todorovića, koja je i jedan od akcionara Hipotekarne banke, za partnera u Crnoj Gori imati Agrokor, najveću privatnu kompaniju u Hrvatskoj koja je i vlasnik Tiska, vodećeg lanca maloprodaje u Hrvatskoj.

Todorović je u Crnu Goru već uveo italijanski Đenerali, jednu od najvećih finansijskih grupacija u Evropi, koja je preko svoje investicione kompanije Flandria akcionar u Hipotekarnoj banci. Takođe, Đenerali i Todorović su zajednički akcionari, pored ostalog, i u Podravskoj banci.

Osim Đeneralija, Todorović je u Crnoj Gori za partnere doveo i bankarske porodice Gorgoni i Montinari koje su akcionari Hipotekarne i Atlasmont banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

7 h

Podeli: