Ponedeljak, 18.01.2021.

15:29

Izdate upotrebne dozvole za nove gondole na Kopaoniku i Zlatiboru

Ministarstvo građevinarstva izdalo je rešenja kojima se odobrava upotreba izvedenih radova na izgradnji gondola na Kopaoniku i Zlatiboru.

Izvor: RINA

Izdate upotrebne dozvole za nove gondole na Kopaoniku i Zlatiboru
Foto: RINA

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo rešenja postupajući po zahtevima investitora Republike Srbije – JP "Skijališta Srbije" i opštine Čajetina.

"Otvaranje gondole Brzeće – Mali Karaman koje se očekuje u najskorijem periodu, deo je projekta ,,Srbija 2025' vredan 3,2 milijarde dinara. Ovom investicijom omogućiće se razvoj Brzeća u opštini Brus i čitavog podnožja Kopaonika, ali i sveobuhvatnog turizma Srbije. Završena je takođe i prilazna saobraćajnica, koja je urađena u rekordnom roku“, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Prepoznajući važnost investicija i projekata u cilju razvoja turističke ponude srpskih planinskih centara, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je donelo rešenje o upotrebnoj dozvoli za: gondolu Brzeće (Bela reka)-Mali Karaman, na teritoriji KO Brzeće - opština Bus, čiji je investitor JP "Skijališta Srbije" i gondolu Zlatibor – Tornik, čiji je investitor opština Čajetina.

Turistička atrakcija koja će unaprediti turističku ponudu Zlatibora, pošto je uspešno prošla sve testove i dobila upotrebnu dozvolu, svečano je puštena prošle nedelje u rad. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem kompanijom Pomagalski kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda pri gradnji gondole u skladu je sa naporima opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: