BBC

Utorak, 10.12.2019.

15:02

Od sobe u izbegličkom centru, do malog slikarskog ateljea u Srbiji

Muhamed i Atusa u Iranu ili Mihailo i Teodora u Srbiji dane u azilnom centru ulepšavaju i "skraćuju“ kroz umetnička dela. Njihova izložba otvorena je u Beogradu.

Izvor: BBC

Default images

Muhamed i Atusa su pre nešto više od godinu dana iz Irana stigli u Srbiju. Od tada se odazivaju na imena Mihailo i Teodora.

Oni su bračni par i danas žive u izbegličkom kampu u Banji Koviljači, odvojeni od dece.

Dok čekaju rešenje procesa o azilu, vreme čekanja pokušavaju da skrate - stvaranjem umetničkih dela.

Umetnost im je u Iranu bila hobi, ali je ovde postala način da se osećaju korisno i da skrenu misli sa problema koji ih okružuju.

Njihova dela nastala u sobi u centru u Banji Koviljači u proteklih godinu dana, izložena su u Beogradu, a u tome su im pomogli Komesarijat za izbeglice i Međunarodna organizacija za migracije.

Pripremila: Katarina Stevanović Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: