Društvo 4

17.06.2024.

11:06

Koliko će novi mostovi rasteretiti saobraćaj u gradu?

Novi Sad će do kraja 2026-te godine biti bogatiji za dva mosta.

Izvor: RTV/Ivana Kamenarac

Koliko će novi mostovi rasteretiti saobraćaj u gradu?
Aleksei Riazantsev/Shutterstock

Podeli:

Jedan će se nalaziti na trasi budućeg fruškogorskog koridora, te povezati Kać i Petrovaradin, a drugi će, u produžetku Bulevara Evrope, biti još jedna veza sa sremskom stranom grada, prenosi RTV.

Izgradnjom novih mostova rasteretiće se saobraćaj na postojećim, pre svega na mostu slobode, a osim toga, time se otvaraju i neki novi potencijali i načini na koji se postojeća putna infrastruktura može iskoristiti. video icon

Preko tri novosadska mosta dnevno u proseku pređe oko 110 hiljada vozila, a više od 55 odsto tog saobraćaja odvija se preko mosta Slobode.

Procene su da će izgradnjom 4. mosta, u produžetku bulevara Evrope, taj protok biti smanjen za 40 procenata, a osim toga razmatra se i mogućnost osposobljavanja mosta Slobode za biciklistički saobraćaj.

"Jedno rešenje je da se kolovozna traka koja vodi od Novog Sada ka tunelu, ta zaustavna praktično traka, stavi u funkciju biciklističkog saobraćaja, sa posebnim, specijalnim razdelnim pojasom između saobraćaja motornih vozila i pešaka i biciklista. I drugo rešenje, koje izgleda vrlo moderno i sjajno i potpuno autentično i originalno je da se napravi jedna pasarela, odnosno jedna konstrukcija ispod mosta, koja bi služila kao pesačko-biciklistička staza sa određenim prostorima, galerijama koje bi mogle da se iskoriste u turističke svrhe" kaže prof. Dr Vuk Bogdanović sa departmana za saobraćaj FTN u Novom Sadu.

Dogradnja pasarele, prema rečima Bogdanovića, koštala bi oko 350 miliona dinara i umnogome bi doprinela da se poveća udeo biciklističkog saobraćaja, koji se, trenutno, većinom odvija na bačkoj strani grada. Više prostora za bicikliste i pešake omogućiće i izgradnja mosta na trasi fruškogorskog koridora, od Kaća prema Petrovaradinu, a time i rasterećenje za Varadinsku dugu koju dnevno pređe 12.000 vozila.

"Biće izuzetno poboljšanje uslova odvijanja saobraćaja u Petrovaradinu, tamo imate preko 1000 kamiona i drugih teretnih vozila koji dnevno prođu kroz Petrovaradin, praktično centralnim delovima Petrovaradina koji je divan grad koji većim delom može da se stavi u funkciju turizma" rekao je Bogdanović..

To bi praktično značilo da bi konačno mogla da zaživi ideja o delimičnom ili potpunom zatvaranju podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Kada se na to doda i šesti, pešačko-biciklistički most, na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, čiji je početak izgradnje najavljen za ovu godinu, jasno je da će saobraćajna infrastruktura Novog Sada u narednih par godina otvoriti jednu potpuno novu dimenziju u razvoju grada.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Uskoro obnova Lazarevog grada

Evropska unija je preko EU PRO Plus programa obezbedila više od 9,6 mil EUR za realizaciju 18 projekata koji će doprineti boljem životu stanovništa u 30 lokalnih samouprava, koje su prethodno razvile teritorijalne strategije.

9:09

16.7.2024.

1 d

Podeli: