Automobili

Sreda, 06.02.2013.

10:28

Stiže najbrži Lamborghini do sada

Lamborghini najavljuje da će na ženevskom auto-salonu prikazati specijalni jubilarni model, za koji u toj kompaniji tvrde da će biti najbrži automobil koji su do sada proizveli.

Izvor: B92

Default images

Lamborghini u 2013. godini obeležava 50 godina od nastanka svog prvog sportskog modela. Povodom ovog značajnog jubileja, na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi biće predstavljen poseban model koji će se proizvoditi u veoma maloj, ograničenoj seriji.

"Želimo da šokiramo ali i da oduševimo svet novim modelom", objašnjava Lamborghinijev šef dizajna Filippo Perini.

"To će ujedno biti i najbrži Lamborghini u istoriji kompanije i biće homologovan za vožnju po javnim putevima", kaže Perini. On je dodao i da će najverovatnije biti proizvedeno manje od deset primeraka ovog automobila, kao i da misli da je većina njih unapred rasprodata.

Lamborghini je u januaru najavio da će u Ženevi izložiti unapređeni Aventador LP720-4, za koji se očekuje da će imati 720 ks. Do sada se pretpostavljalo da je upravo to specijalni jubilarni model, međutim nakon poslednjih izjava čelnika kompanije veruje se da su u pitanju dva različita automobila.

Odgovor ćemo saznati uskoro, s obzirom da Sajam automobila u Ženevi 2013. počinje za manje od mesec dana.

Pogledajte detalje sa prezentacije Aventadora Roadster koja je održana u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: