Kultura

Četvrtak, 29.03.2018.

17:08

Aleksandar Berček dobitnik "Nušićeve nagrade" za životno delo

Pozorišni festival "Nušićevi dani", 35. po redu, biće održan od 16. do 28. aprila u Centru za kulturu Smederevo, a "Nušićeva nagrada" za životno delo glumcu-komičaru ove godine biće uručena Aleksandru Berčeku.

Izvor: Tanjug

Aleksandar Berček dobitnik
Printscreen YouTube/RTS TV lica, kao sav normalan svet

U takmičarskom programu biće izvedene predstave "Korešpodencija" u režiji Gorčina Stojanovića i produkciji Zvezdara teatra, "Urnebesna tragedija" Ateljea 212, u režiji Marka Manojlovića, "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Jagoša Markovića.

Na programu su i "Pod žrvnjem" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Egona Savina i "Žalujoča družina", rađena u produkciji Prešernovog gledališča iz Kranja i Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja, a u režiji Igora Vuka Torbice.

Poslednje večeri festivala biće uručena nagrada Aleksandru Berčeku, kao i bijenalna nagrada za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama u zemlji i inostranstvu pozorišnom reditelju Jagošu Markoviću.

Biće dodeljene i nagrade za najbolju predstavu po oceni publike i za najbolju predstavu po oceni stručnog žirija, kao i nagrada "Milosav Buca Mirković" za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu.

Nušiću, tom večitom savremeniku i sapatniku svih srpskih naraštaja, velikanu srpske književnosti, i ove godine Smederevo će se odužiti pozorišnim festivalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: