Svet

Petak, 07.07.2017.

16:32

Zlatni „ajfoni“ u čast Putina i Trampa

Na oba modela telefona ugraviran je i amblem samita G20, datum i mesto održavanja istorijskog susreta.

Izvor: B92, Sputnik

Zlatni „ajfoni“ u čast Putina i Trampa
(Foto: Getty images)

U čast istorijskog susreta predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa u Hamburgu, rusko-italijanska juvelirska kuća „Kavijar“ pustila je u prodaju novu kolekciju telefona „nokija 3310“, „ajfon 7“ i „ajfon 7+“ sa portretima dva lidera.

Činjenica da su im pogledi usmereni u istom pravcu nesumnjivo izražava opštu želju svih nas da će doći do poboljšanja rusko-američkih odnosa“, navela je kompanija na svom sajtu.

Na oba modela telefona ugraviran je i amblem samita G20, datum i mesto održavanja istorijskog susreta.

Luksuzni telefoni su izrađeni od titanijuma, ukrašeni su prepoznatljivim dimiskija-šarama, a portreti predsednika su izliveni u zlatu.

S obzirom na to da će se prvi lični susret Putina i Trampa dogoditi na samitu „velike dvadesetorke“, oba modela su simbolično proizvedena u ograničenoj seriji — u 20 primeraka.

Predsednička „nokija“ može se kupiti po ceni od 149.000 rubalja (oko 2.170 evra), a cena „ajfona“ se kreće od 184.000 do 229.000 (od oko 2.700 do 3.300 evra), u zavisnosti od modela i memorijske kartice.

Ovo nije prvi luksuzni telefon koji je ova juvelirska kuća posvetila ruskom predsedniku, a to čini uvek sa povodom i u ograničenim serijama.

U „Kavijaru“ su ranije saopštili da svoje kolekcije posvećuju samo velikim i značajnim događajima i ličnostima — odlučnim ljudima jakog karaktera koji su sposobni da promene svet i koji su se upisali u istoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

12 h

Podeli: