Film/TV 4

15.06.2024.

10:49

Zvezda "Titanika" progovorila o legendarnoj sceni: "Ljubljenje sa Dikapriom je bila noćna mora"

Kejt Vinslet je tokom intervjua za "Vanity Fair" otkrila da snimanje jedne od najromantičnijih scena u Titaniku nije bilo ni blizu romantično u stvarnosti.

Izvor: Index.hr

Zvezda "Titanika" progovorila o legendarnoj sceni:  "Ljubljenje sa Dikapriom je bila noćna mora"
Profimedia

Podeli:

Reč je o sceni u kojoj Rouz (Vinslet) i Džek (Leonardo DiKaprio) zajedno stoje na pramcu Titanika i gledaju zalazak sunca na horizontu. Mladi ljubavnici isprepleću svoje ruke i prvi put se ljube.

Iako je za mnoge ljubitelje romantičnih drama ovo jedan od najlepših trenutaka u istoriji filma, Vinslet je rekla da se DiKaprio nije mogao uozbiljiti tokom snimanja scene, a uz to su naišli na još neke prepreke.

"Snimanje te scene bilo je noćna mora jer Leo nije mogao da prestane da se smeje, pa smo morali da ponovimo scenu četiri puta. Džim je tražio vrlo specifično osvetljenje za ovu scenu, a zalasci sunca su se stalno menjali tamo gde smo bili", objasnila je Vinslet, prenosi Unilad.

Dodatnu prepreku predstavljala je činjenica da vizuelni umetnici nisu mogli doći do Vinslet i DiKaprija kako bi im popravljali šminku i frizuru tokom snimanja scene.

"To je bio deo broda koji nije bio deo celokupnog filmskog seta na kojem smo bili, već samo mali odsečeni deo. Da bismo došli do njega, morali smo se penjati uz merdevine. Sećam se da ekipa za šminku i frizuru nije mogla doći do nas", dodala je.

Dalje, tokom snimanja scene, Vinslet je udarila kolenom o ogradu zbog čega su i ona i DiKaprio počeli da se smeju, uništavajući time šminku. DiKaprio je morao koristiti puder i sprej za samotamnjenje kako bi dobio preplanuli izgled, a deo njegove šminke se preneo na lice njegove koleginice nakon poljupca.

"To je bio pravi haos, uopšte nije bilo onako kako se činilo", izjavila je Vinslet.

Ipak, uprkos svemu, zvezda Titanika rekla je da je veoma ponosna na tu scenu i na ceo film uopšte, jer je Titanic "film koji neprestano daje". Neverovatno je za nju kako nove generacije prvi put otkrivaju taj film.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: