Svet 0

16.06.2024.

9:07

Budućnost pripada kriptovalutama? Bajnens dostigao 200 miliona korisnika

Generalni direktor Bajnensa Ričard Teng komentarisao je vijest da je njihova platforma privukla preko 200 miliona korisnika.

Izvor: Capital

Budućnost pripada kriptovalutama? Bajnens dostigao 200 miliona korisnika
Shutterstock/Muhammad Alimaki

Podeli:

Teng je nedavno istakao da kriptovalutna industrija više nije u fazi kada je bila novina za pionire, već da je prešla u fazu gde je prihvaćena od većeg dela populacije.

Ovaj komentar je usledio nakon što je Binance 8. juna objavio da su dostigli brojku od 200 miliona registrovanih korisnika, što ih čini berzom sa najvećim brojem korisnika do sada.

Teng je izrazio zahvalnost i skromnost zbog dostignuća kompanije, ističući da je to dokaz poverenja koje kriptozajednica i industrijski akteri imaju u Binance ekosistem.

On je naglasio da je brz rast broja korisnika sa 100 na 200 miliona za samo 26 mjeseci rezultat promene u industriji kriptovaluta, što ukazuje na prelazak iz faze ranih usvajača u fazu rane većine. To pokazuje da se sve veći deo svetske populacije interesuje za kriptovalute i njihov potencijal.

Međutim, Binance ne planira da se zaustavi tu, već nastavlja sa misijom da privuče milijardu korisnika, fokusirajući se na inicijative koje promovišu finansijsku inkluziju i inovacije.

Put do milijarde korisnika neće biti jednostavan. Zahtevaće skoro dvostruko veći broj trenutnih vlasnika kriptovaluta i da se svaki osmi stanovnik planete uključi u kriptosvet.

Takođe će biti potrebna politička podrška globalnih regulatora, posebno u SAD, gde oko 50 miliona vlasnika kriptovaluta, što čini oko 10% globalne korisničke baze, čeka na regulativnu jasnoću dok SEC i druge vladine agencije razmatraju pravni okvir za kriptovalutnu industriju.

Nadolazeći predsednički izbori u SAD mogu donijeti nove perspektive, posebno jer se Donald Tramp, potencijalni republikanski kandidat, nedavno izjasnio da će, ako bude izabran, biti predsednik koji podržava kriptovalute.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Razdor u EU: Brisel i Pariz na ivici sukoba

Pariz i Brisel će se verovatno sukobiti oko napora da se francuski troškovi dovedu u sklad sa pravilima EU, jer politička previranja u drugoj po veličini ekonomiji Evropske unije prete da odlože napredak u smanjenju "prekomernih" budžetskih deficita.

14:32

17.7.2024.

1 d

Podeli: