Svet 0

16.06.2024.

9:57

Motociklista uleteo među gledaoce: Petoro povređenih

Pet osoba, među kojima i dete, povređeno je u Češkoj kada je motociklista uleteo među gledaoce tokom tradicionalne motociklističke trke za nagradu grada Jičina.

Izvor: Tanjug

Motociklista uleteo među gledaoce: Petoro povređenih
Profimedia

Podeli:

Spasioci su odvezli dva gledaoca i jednog takmičara u bolnicu u Jičinu, a još dve osobe su zbrinute na licu mesta, prenela je agencija ČTK, navodeći da je među povređenima i jedno dete.

Policija istražuje nesreću kao delo koje se kvalifikuje kao nanošenje telesnih povreda iz nehata, a ukoliko bude proglašen krivim, počiniocu preti kazna do dve godine zatvora ili zabrana aktivnosti, potvrdili su portparoli Hitne pomoći i policije.

"Prema prvim informacijama, 63-godišnji vozač motocikla Jamaha nije skrenuo udesno iz još nepoznatih razloga. On je pao na zemlju i potom je motociklom uleteo u publiku", rekla je portparolka policije Iva Kormošova.

Prema njenim rečima, policija istražuje okolnosti udesa, a predmet istrage biće i organizovanje moto-trke. Bolničari su povređenog trkača odvezli u bolnicu sa bolovima u leđima, grudima i nogama, dok jedan od povređenih gledalaca, po svemu sudeći, ima prelom noge, a drugi površinsku povredu.

"Poslali smo četiri ekipe i helikopter na lice mesta", izjavila je portparolka Hitne pomoći Lucija Hanušova.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: