Svet

Utorak, 20.06.2017.

11:36

Auto-gigant sprema preokret, posao za 5.000

Britanski proizvođač luksuznih automobila Jaguar Land Rover (JLR) planira da zaposli 5.000 radnika zbog proizvodnje autonomnih i električnih automobila.

Izvor: SEEbiz

Auto-gigant sprema preokret, posao za 5.000
Foto: Getty images

U planu je zapošljavanje novih radnika kako bi se proširilo znanje i veštine na području tehnologije autonomnih i električnih automobila.

Iz kompanije su saopštili da će zaposliti hiljadu inženjera elektrotehnike i računarstva i četiri hiljade radnika u više sektora, uključujući proizvodnju.

Većina novih radnih mesta biće locirana u Velikoj Britaniji, a zapošljavanje će započeti iduće godine, piše BBC.

Proizvođač automobila, čiji je vlasnik indijski Tata Motors, zapošljava više od 40.000 ljudi širom sveta, a u Austriji planiraju da proizvedu svoje prvo električno vozilo I-PACE.

Iz JLR su rekli da će do kraja decenije polovina svih novih modela automobila biti dostupna i u električnoj verziji, što od radnika zaheva nove veštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

12 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: